Side-events in de week van de Brabant trohy

In 2020 vinden er geen Brabant Trophy en geen side-events plaats

Rondom de Brabant Cup, Brabant Trophy en het Turngala Brabant vonden in 2019 ook  de nodige side-events plaats. Dit jaar is er vanwege corona geen Brabant Trophy Week en zullen er dus ook geen side-events plaatsvinden. 

Kijk hieronder nog even naar het programma van de side-events van 2019. Voor 2021 gaan we voor een soortgelijke of zelfs nog uitgebreidere invulling!

20181110-20181110-_SPF4154

Dinsdag 22 oktober 2019

Brabant Trophy Experience

Op deze dag en avond heb je de unieke kans om te turnen in de zaal van de Brabant Trophy. Train met jouw club in de entourage van de grote Maaspoorthal, ingericht met de toestellen van Janssen & Fritsen. Na de training krijg je nog een blik achter de schermen van de Maaspoort. Groepen vanaf 20 personen kunnen aan de slag met een training van 2 uur en vervolgens krijgen ze de rondleiding. Alles bij elkaar een aantrekkelijk uitstapje voor jouw turnvereniging. Dat blijkt ook uit het feit dat inmiddels alle uren zijn volgeboekt door diverse verenigingen. 

woensdag 23 oktober 2019

nijntje beweegfeest

Op woensdag 23 oktober is het tijd voor het nijntje beweegfeest! In de grote zaal van de Maaspoort gaan we met de allerkleinsten uit ‘s-Hertogenbosch samen met nijntje een ochtend bewegen. 

Tijdens het feestje kunnen kinderen op het beweegplein kennismaken met nijntje én de beginselen van bewegen. Zo gaan ze aan de slag met balans, dansen, springen en mikken. Er is ook een speciale voorleeshoek, poppenkast en ze gaan knutselen.

De organisatie is in handen van Flik-Flak. 

Voor meer informatie kun je terecht op www.flik-flak.nl

Woensdag 23 oktober 2019

Turnsymposium van het Sport Medisch Centrum

In de middag organiseert het Sport Medisch Centrum van het Jeroen Bosch Ziekenhuis een multidisciplinair turnsymposium. Onder leiding van dagvoorzitter Petra Keijsers (sportarts SMC) en met de inleidende spreker Mark Meijer (technisch directeur van de KNGU) wordt het een middag met aandacht voor (turn)blessures, preventie en herstel.

Presentaties van onder meer neuroloog Erik van Wensen van het Gelre Ziekenhuis en lid van de werkgroep Sport & Neurologie, van Thim van Schijndel (fysiotherapeut bij CTO Zuid Turnen) over schouderklachten en van Maurice Aarts van InnoSportLab ’s-Hertogenbosch over innovatieve revalidatiemethoden. Deze en nog andere deskundige sprekers zorgen voor een boeiend en intensief programma. Met uiteraard voldoende gelegenheid tot vragen en discussies met alle aanwezige experts.

Woensdag 23 oktober 2019

Trainen met de Heren van Oranje

Onze partner Turnsupporter organiseert een aantal keren per jaar Trainen met een Topper voor de echte turnmeiden. Maar nu zijn de jongens aan de beurt. En hoe! Maximaal 50 jongens gaan vanaf 17.00 uur trainen met de heren uit de Oranje-selectie! Casismir Schmidt, Bram Louwije, Frank Rijken, Bram Verhofstad en Jermain Grünberg hebben alle tijd voor je.

Onder leiding van hun toptrainer Marcel Kleuskens trainen je ongeveer 2 uur. Dan ga je samen met deze Nederlandse turntoppers naar de grote hal van de Maaspoort waar zaterdag 26 oktober de Brabant Trophy wordt geturnd. In die fraaie zaal heb je de gelenheid om handtekeningen van de heren te scoren én natuurlijk om samen met hun op de foto te gaan.

Donderdag 24 oktober 2019

Kampioen in 1 dag

Heb jij als professional of ondernemer ook kampioensaspiraties? Speciaal voor jou is er in de week van de Brabant Trophy het businessevent Kampioen In 1 dag.

Tijdens dit grote evenement betreedt een illuster gezelschap van kampioenen uit de sport-, business- en marketingwereld het podium van Maaspoort Sports & Events in Den Bosch. Laat je motiveren door de meest vooraanstaande experts in sport, business en marketing en ontmoet ambitieuze collega-ondernemers en -professionals voor een geslaagde dag vol kennisdeling en inspiratie.

Ook tijdens dit event is de turnsfeer duidelijk aanwezig en wel in de persoon van Epke Zonderland tijdens een van de College Tours.

Alle informatie over het event is te vinden op www.kampioenin1dag.nl

Leven als turnprof (Groot)

Vrijdag 25 oktober 2019

Leven als een Turnprof

Het doel van “Leven als een Prof” is om met een kleine groep vrouwen een dag lang op te trekken en hen te laten ervaren wat het betekent om te leven als een topsporter. Er is voor gekozen om deze dames voor één dag uit hun sociale omgeving én uit hun comfort zone te halen. Binnen een totaal andere omgeving krijgen ze kennis en vaardigheden aangereikt die ze stimuleren om ook na deze dag actief met zichzelf, hun gezondheid en het maken van keuzes aan de slag te gaan. Eerder is een dergelijk project succesvol gekoppeld aan de Fed Cup tenniswedstrijden, nu is het beurt aan de gymnastiekunie KNGU in het kader van de Brabant Trophy: dus gaan de deelnemers op de turntoer! Met onder meer vervoer met eigen auto en chauffeur, lunches, een kijkje in een gezonde keuken, een beweegprogramma op maat, een gezondheidstest en motiverende workshops is er sprake van een uitgebalanceerd programma ingevuld door een fiks aantal partners en sponsoren van de Brabant Trophy.