Deelnemende duo's voor 2020 nog onbekend

Duo's voor 2020 nog niet bekend; onzekerheid over het doorgaan van de brabant trophy in 2020

Helaas kunnen we je nog geen duo’s voor een mogelijke Brabant Trophy in 2020 presenteren. Zodra we daar nieuws over hebben – positief of negatief – zullen we het zo snel mogelijk bekend maken.

Geniet voorlopig dus nog maar even van de topbezetting uit 2019. Bij de Brabant Trophy 2019 namen acht mixed duo´s het tegen elkaar op. Duo’s uit Oekraïne, Rusland, Engeland, Duitsland en Roemenië die de strijd aangingen met drie Nederlandse duo’s uit onze WK-teams. Een topbezetting dus, waaronder de winnares van het brons op het WK, Angelina Melnikova. Snel geteld leverde het 13 recente WK-deelnemers op en daarvan hadden er zich al 11 individueel of met het team voor de Olympische Spelen van Tokio 2020 geplaatst. Met recht konden we spreken van een topbezetting. 

Petro Pakhniuk
Yana Fedorova

Petro Pakhniuk (Oekraïne)

Deze 27-jarige Oekraïnse sportman turnde op de WK’s van 2014, 2015, 2017 én 2018. Hij was in 2016 ook lid van het Olympische turnteam van Oekraïne in Rio. Verder grossiert hij in finaleplaatsen tijdens World en Challenge Cups. Zijn scores komen vrijwel altijd ruim boven de 82 punten. Petro is een echt all rounder. Met het Oekraïense team staat hij komend jaar in de Olympische hal in Tokio! Zo’n sportman heten we graag welkom op de eerste editie van de Brabant Trophy!

Yana Fedorova (Oekraïne)

Yana debuteerde in 2014 als senior in het team van Oekraïne tijdens het EK in Bulgarije. Ze startte op 5-jarige leeftijd met turnen in Kiev. Inmiddels is ze 21 en is haar ambitie gericht op het bereiken van de Top-24 tijdens een WK. In 2018 won ze de bronzen medaille op brug ongelijk tijdens de World Cup in Baku. Komende zomer 2020 kan ze zich met de dames van Oekraïne wederom bewijzen tijdens de Olympische Spelen; ze kwalificeerde zich met het team! Samen met Petro Pakhniuk gaat ze de strijd om de Brabant Trophy aan!

BEATRIZ CARDOSO
Giarnni Regini-Moran

Beatriz Cardoso

Deze 16-jarige Portugese turnster was in Stuttgart al actief op het recente WK. Haar prima prestaties daar zorgden ervoor dat ze voor een individueel ticket als eerste reserve op de lijst staat. En wie staat ervoor Beatriz? Juist de andere Brabant Trophy deelnemer, Filipa Martins!

Verder staan er al een EK, Youth Olympics Games  en diverse World Challenge Cups op haar naam.

Giarnni Regini-Moran

Een turner van het “never-give-up” type. Zijn voorlopige hoogtepunt was het EK in Bern 2016: 1e plaats met het Engelse team, een 1e plaats op vloer en podiumplaatsen op de onderdelen brug en sprong. Daarna langdurig blessureleed waardoor hij na dit EK bijna twee jaar lang knokte om terug te komen. Vervolgens pakte Giarnni de draad in 2018 op en is hij nu in Stuttgart weer lid van team Great Britain dat ook richting Tokio afreist in 2020! Met zo iemand vorm je graag een duo! Dus we verwachten een sprankelend optreden van Beatriz Cardoso van en Giarnni Regini-Moran hun Brabant Trophy debuut!

Angelina Melnikova
Ivan Stretovich

Angelina Melnikova (Rusland)

Op 16-jarige leeftijd haalde ze met het Russische team de zilveren Olympische medaille op in Rio. Daarna turnde ze tijdens WK’s, EK’s en World Cups de nodige medailles bij elkaar. Dit vulde ze recent aan met nog 3 stuks tijdens het EK 2019 in Polen en veroverde ze zilver op het Russisch kampioenschap! Met als klap op de vuurpijl natuurlijk de bronzen medaille op de meerkamp tijdens het recente WK in Stuttgart! De inmiddels 19-jarige Angelina Melnikova heeft alles in zich om hoge ogen te gooien tijdens de Brabant Trophy! 

Ivan Stretovich  (Rusland)

Momenteel pas 22 jaar oud, maar hij debuteerde al voor Rusland tijdens het WK 2014 (Nanning, China), was ook actief op het WK 2015 (Glasgow) en won de zilveren plak met het Russische team op de Olympische Spelen 2016 in Rio. En net als Melnikova pakte hij  het zilver op het Russisch kampioenschap 2019 en samen met de andere Russische heren het goud in Stuttgart! Is het gek, dat we ze “lichtjes” als favoriet bestempelen voor de Brabant Trophy? Stretovich is deze maand al een beetje gewend aan goud om zijn hals …

Bart Deurloo
Sanna Veerman

Bart Deurloo

Heeft Bart nog introductie nodig? Deze meerkamper van O&O is meervoudig Nederlands kampioen, winnaar van de bronzen medaille op rek tijdens het WK in Montreal 2018, actief in Rio tijdens de Olympische Spelen van 2016, een hele reeks EK- en WK-deelnames en natuurlijk geplaatst – voorlopig als enige Nederlandse turner – voor Tokio 2020! Weet Bart samen met Sanna Veerman nog een mooie prestatie op de eerste Brabant Trophy aan zijn erelijst toe te voegen? We gaan het zien op zaterdag 26 oktober; volop ervaring in elk geval!

Sanna Veerman

Sanna debuteerde in 2019 als senior op het EK in Polen en behaalde daar verrassend de brugfinale. Insiders wisten echter al lang van haar talent: bij de junioren won ze al de ene medaille na de andere. Sanna traint bij Turnz Amsterdam en gaat samen met routinier Bart Deurloo de strijd aan met de internationale topduo’s in de Brabant Trophy. Zouden ze een winnende tactiek kunnen bedenken?

Casimir schmidt
Tisha Volleman

Casimir Schmidt

De regerend Nederlands kampioen meerkamp, die mag natuurlijk niet ontbreken op de eerste Brabant Trophy. De thuisbasis van Casimir is SV Pax in Hoofddorp, maar hij is veel te vinden in de Flik-Flak hal in ’s-Hertogenbosch. Dat geeft nog een extra Brabants tintje aan het duo met Tisha Volleman.
Hij turnde al op meerdere WK’s en EK’s, sleepte op de European Games al een zilveren medaille in de wacht en is al jaren een graag geziene gast op het Turngala Brabant. Deze sneaker- en tattoo fan kan rekenen op de sympathie en ondersteuning van vele turnfans in de Maaspoort.

Tisha Volleman

Ambassadeur van BrabantSport, topturnster van Flik-Flak in ’s-Hertogenbosch,  Nederlands kampioen meerkamp in 2017 en ervaren steunpilaar van het Nederlandse dames turnteam. Zo iemand moet gewoon op de Brabant Trophy kunnen schitteren. Een thuiswedstrijd voor deze harde werker en vechter.

Inmiddels gelouterd en ervaren door deelname aan drie WK’s en vier EK’s, zal Tisha, samen met Casimir, Nederland maar ook zeker Brabant en ’s-Hertogenbosch vertegenwoordigen tijdens de Brabant Trophy. Wat zou er mooier zijn dan het eerste goud van de Brabant Trophy in eigen huis te houden?

Marian Dragulescu
Ana Filipa da Silva Martins        

Marian Dragulescu

Dragulescu! Moeten we nog meer vertellen? Deze Roemeense topper is een levende turnlegende! Hij is 38 (!) jaar, debuteerde in 1999 (de vorige eeuw!) voor het Roemeense turnteam tijdens het WK. Marian heeft een onafzienbare rij medailles, titels en evenementen op zijn naam staan. Mogen we even?: 4x Olympische Spelen in 2000, 2004, 2008 en 2016. En hij voegde daar afgelopen WK in Stuttgart nog even een 5e keer aan toe: Tokio 2020 staat ook in zijn agenda!
Vervolgens 6x een WK, een aantal EK’s en tal van World Cups en Challenges. Deze geweldenaar debuteert nu ook nog eens op de Brabant Trophy. En daar zijn we trots op.

Ana Filipa da Silva Martins

De 26-jarige Filipa Martins vormt samen met Marian Dragulescu het vijfde internationale topduo.
Overigens zullen ze elkaar wel tegen het lijf zijn gelopen tijdens het WK in Stuttgart, want daar zijn ze allebei actief geweest! Wederom dus een WK-topper naar de Brabant Trophy.
Ze turnde in 2016 op de Olympische Spelen, verder uiteraard WK’s zoals in 2018 in Doha en EK’s, waaronder Glasgow in 2018. En ze plaatste zich tijdens het WK in Stuttgart ook voor de Olympische Spelen in Tokio 2020!

Kortom een aanwinst uit Zuid-Europa voor de Brabant Trophy! We zijn benieuwd of deze Roemeens-Portugese combinatie voor verrassingen gaat zorgen in de Maaspoort.

Frank Rijken
Sara van Disseldorp

Frank Rijken

Inmiddels is deze turner van O&O Zwijndrecht uitgegroeid tot een vaste waarde in het Oranje turnteam. Hij deed ervaring op in 2015 tijdens de European Games en  knoopte daar meteen in hetzelfde jaar het WK in Glasgow aan vast. Verder beschikt Frank al over Olympisch ervaring dankzij het optreden in Rio 2016. Vorig jaar in Doha greep hij met de heren de 8e plaats tijdens het WK. Samen met Sara van Disseldorp gaat hij van start in de Brabant Trophy.

Sara van Disseldorp

Pas deze zomer stapte Sara in, in het WK-selectie traject. Dit talent, dat bij Klaverblad TON Almelo onder leiding van Frank Louter tot bloei komt, ontwikkelt zich snel en veelbelovend. Ze won zilver op vloer tijdens het afgelopen NK en  turnde op individuele basis mee in de interlands in augustus in Heerenveen ter voorbereiding op het WK.

Haar deelname aan de Brabant Trophy is wederom een hele brok ervaring met ervaren grootheden als Melnikova en Fedorova om zich heen. Deze entourage gaat hopelijk het beste in Sara naar boven halen!

Karim Rida
Isabelle stingl

Karim Rida

Natuurlijk nodig je de buren uit op zo’n feestje. En dat wordt het: een turnfeest van topsport en strijd in gemixte duo’s. Karim Rida gaat daar zeker aan bijdragen! Hij turnde in 2018 nog het jeugd-EK in Glasgow en als 19-jarige maakte hij dit jaar zijn internationale debuut. Met als mooi vervolg een plaats in de Duitse WK-selectie voor Stuttgart! We kijken er naar uit om dit talent aan het werk te zien bij de Brabant Trophy!

Isabelle Stingl

Evenals haar Duitse duo-partner Karim Rida is Isabelle een van de grote Duitse talenten. En net als Karim Rida is ze pas 19 jaar. Vanaf 2013 t/m 2016 grossierde ze in medailles tijden de Duitse jeugdkampioenschappen op het podium, op meerdere onderdelen zelfs. Inmiddels behaalde ze als senior in 2018 brons met haar team tijdens de DTB- Pokal. We zijn benieuwd naar de prestaties van dit jeugdige Duitse duo. Kunnen ze de strijd aangaan met bijvoorbeeld het topduo uit Rusland en zullen ze het de Nederlandse duo’s moeilijk gaan maken? Op zaterdagavond 26 oktober zullen we het zien.